Automate your Marketing
with Womplify




 
pics of us..and everything happen around me..


By: genny othman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 19-Mar-2009 00:34 Email | Share | | Bookmark
i'm moving...

saya dah berpindah ke blog ye kengkawan...anything just drop by my blog @ http://genicute.blogspot.com ...reason??saya byk menulis dari post gambo..hihiihi..n another thing,fp ni sgt lembab nk masukkan gambonye...berjaman nk upload hehe

see you there!!!


Monday, 19-Jan-2009 02:32 Email | Share | | Bookmark
jalan2 gi zoo...

 
poyo ni bwk air last 3 kali beli air kat situ..
sonok sgt bleh tgk zirafah dr dkt
View all 12 photos...
yeszaaaa..setelah sekurun ummi ajak abah gi zoo (cam tak penah gi zoo je mak ni haha) at last smp jugak ke zoo smlm...bukannye apa..kalo gi skang ni kompem le best kan sbb si nuqman ni dah leh kenal binatang n mesti dia leh ingat dia gi mana n bleh stori mori ng kengkawan...

smlm unplanned btol nk gi zoo..abah ni mmg suka terkejut tergempak je dia nk gi mana2 pun..dia je leh terkejut tergempak kita ni takleh..kalo kita wat cenggitu kompem le kene sembur..nmpk je muka ala2 tak bersalah inesen gitew kekeke..jgn marah abah.. hehehe..dah kul 9 br la tergerak cakap nk gi zoo...mula2 ingat main2 sbb kadang main2 pun ado abah ni..kalo main2 tu kejap nk pegi kejap 10min kendian takmo gi plak..pastu 10min kendian lagi nk gi plak..kalo cam gini turn mak plak le hangin..

dgn keputusan abah nk gi zoo tu mak dgn secepat kilat le rebus telur nk wat sandwich telur..tu jek la terlintas yg paling cepat nk buat..kalo wat yg lain satgi jalan jam akibatnye makan tgh jalan pastu patah balik je le..time tu la nk iron baju..time tu la nk mandi..kul 10 siap gi zoo..jalan tak jem n dengan bangganya smp zoo dalam kul 10.35 camtu..parking pun takde la jauh lagi la..dah ramai dah kul cenggini org nk gi zoo..

beli2 tiket suma..tiket suma rege 36 hengget ok..15 hengget tuk adult n 6 hengget for children..masuk je dlm kawasan zoo tu..binatang pon lom nmpk agi si nuqman ni dah mcm2 dh dia tunjuk..helo ingat ni tmpt shopping ke hape mcm2 nk ni..nk beli menan la nak air la nk makan la...padahal sandwich ng air dh bwk dah utk dia...tp takpe dh nama budak kalo tak beli dia bersila baring kat situ gak..so pasrah le terpaksa beli gak..air mahei ng kuih dorayaki doremon tu pun mahei gak..kalo aku besar tu jual 50sen jek dia jual smp 1.80..air plak 2.50-3.50..mmg tabiat dua beranak tu mak penat bawak bekal nk gak makan luar..tp abis gak bekal mak bwk..hehehhe

dah abes beli air suma bagai..dh 1/2jam abes kat situ je..mak pun jadi tak paham kejap..ni nk tgk binatang ke nk makan2 smbl berjalan shopping dak kecik ni.. pastu nmpk tram comel..dulu asenye last time dtg tram ni takde agi...pengangkutan dlm tu dulu cam lori je kekdahnye..skang ni dh pakai tram cam kat MAHA lebih kurang..ingatkan dh byr tiket kat luar naik tu free le..rupanya kene byr agi..abes terbang agi 8 hengget kat situ..bila ngingatkan jauh gak nk jalan naik je la kan..si nuqman ni leh jadi pemandu pelancong gak kekdahnye..dia plak nerangkan binatang apa yg dia nmpk..siap bila nmpk singa betina(singa betina kan takde rambut gerbang tu kan-betul ke)yg pemandu pelancong gitau tu singa hape ntah..dia siap gitau "tu bukan singa la tu harimau"..kekeke..mmg le nmpk cam harimau bengal tu cuma takde stripes..haha pape je la nuqman..sian si pemandu pelancong itu..amponnn..


iklan colgate..heheheeeeeee


yo what's up yowww...




smp stesen 4..tram tu benti so dari situ la kami stat jalan2 kaki plak..gi savannah walk,ape centre,haiwan pemangsa,monyet2 suma tu la..ikan..ramai sungguh photographer ala2 cam moon n cyberphotog tu kat sana..suma gaban2 nye kamera..kami guna kamera phone je..kes mls nk caj hahaa..nuqman mmg teruja abis la dia..suma binatang dia hello2..dia ingat binatang tu leh cakap helo kat dia balik kot.."hello zirafah,hello gajah,hello badak,hello harimau" (anak mak ni kan bahasa baku kekeke)bila kita cakap elephant dia kata "bukan elephant la gajah la tu"..ok le pape la nuqman..bila nk amik gmbr kat patung2 monyet rimau tu suma dia takut..kekeke..dia ingat benda tu idup kot..


hello zirafahhh!!


nuqman takut patung org utan kt blkg tu


poyo tol!



aduss mak dh malas nk melalut..senang citer kitorng dok kat situ smp kul 1.45...perut lapar ingat nk makan fast food je..mcd..tp bila teringat nk kene boikot tak jadi le..terus balik umah..gi jusco..mkn kat secret recipe(ke dorang ni kene boikot gak?) kalo kene boikot amponnn dlm senarai mak dpt takde nama ni hehehe...pastu sblm balik beli selipar baru kat nuqman ng towel baru..mmg sesi ngabihkan duit tol arini hahahhaa..

kesimpulannye,sakit kaki mak jalan2..mak penat...tp mak tak tido plak masa balik tu..maksudnye takde la penat mana tu hehe..n nuqman sgt seronok jalan2 kat sana ngenal binatang..pagi ni bgn nk gi neseri pun sebut nama binatang apa yg dia nmpk..mak suh dia citer ng ckgu2 dia..hehe sekiannnn..


uploading odw...


Monday, 5-Jan-2009 07:37 Email | Share | | Bookmark
SELAMAT TAHUN BARU 2009..UMO PUN BARU LE...TP JIWAKU MASIH MUDA

kt kluang station at ikano
duta famous amos in da house!
abah yg kuruih
View all 8 photos...
apsal la dah tak bape nk teruja nk update fp ni aaaaa..adoila..nk kata bz..buat2 bz je byk..hahaa..takde la keje pun kadang2 adhoc yg pening2 kepala..hmmm...kamera ku tu pun dh tatau la mana campak..nmpk sgt dh malas nk amik gmbr2 ni huahahahaha..balik kg masa raya korban pun bwk balik kamera je gambo tak amik gak..at last..gmbr2 dlm kamera gak le yg penuh kt dlm fp ni..jawapannye blur2 je la gambo...hehe

xtau nk citer pe..azam thn baru yg ada ni cuma nk cepat2 masuk umah baru je le...kalo ada rejeki tamabh org baru skali ke tahun depan hihihihi...neway cam biasa nuqman dh makin besar n otak pun cam dh buleh2 pikir sket tp kekadang menakutkan kan mak ni..mcm dialog kat bawah ni..yg 1st je la :-

ummi "nuqman..nuqman kan selalu cakap nuqman takut hantu kan..nuqman kata nuqman nampak hantu..hantu tu macam mana nuqman ?"
abah pun ada dgr je la kan
nuqman " nuqman takut hantu la ummi dia kacau nuqman "
ummi " nuqman tgk hantu tu mcmana?mata dia warna apa nuqman?"
nuqman "mata dia warna merah" (ummi dh agak seram2)
ummi "rambut dia nuqman?"
nuqman "rambut dia panjang ummi" (ummi seram2 lagi)
ummi " dia pakai baju warna apa/"
nuqman "baju dia warna putih..darah2" (uwaaa mak serammmm)
ummi " lagi gigi dia macamana pulak?"
nuqman :"gigi dia ada darah2"(walopun takut mak tanya je lagi"
ummi " tangan dia plak mcmana "
nuqman "tangan dia kuku tajam ummi..panjang2 tajam"(sambil tunjuk2 tangan dia wat kuku tajam)
ummi ng abah takde cakap apa2 la..cuma ummi harap tu dia nye imagination je la..bukannye betulll..huhu kalo betul abah tinggal ummi gi outstation kompemmmm ummi serammmmm....uwaaaaaa..

abah : "nuqman jangan la kaco abah pegi sana"
dengan muka cebik2 dtg kat ummi dia
ummi : "ha tu la jangan kaco abah buat kije kan dh kene marah"
nuqman : "ummi,kita takyah kawan abah kan..jom kita naik atas tinggal abah sorang2 biar dia takut dok sorang2 kat bawah" (ahahahha macam le abah hang tu takut nuqman ooi..)

nuqman " ummi,nuqman taknak dah la pegi neseri ummi nuqman dah penat la"
ummi " nuqman kene la pegi neseri ummi ng abah kene gi keja"
nuqman "nuqman dh pandai ummi nuqman tanak belajar dah" (br nk masuk 4thn dh pandai hehehe..ayat poyo malas nk gi neseri)

ummi: " nuqman tgk abah ni dia kacau ummi ni"
nuqman "ala ummi ni,biar la..abah kan nak sayang ummi je" (abah dah gelak2 kat blkg)
ummi "ala tolong la nuqman"
nuqman " biar la abah kan nak peluk2 aje (susah nk mintak tulun anak sdiri ni asik backing abahnye aje)

ummi " nuqman makan la..ummi tak larat nk tunggu dah ni" (lately ni susah sgt nak makan)
nuqman " nuqman taknak makan la ummi..nuqman dah kenyang"
ummi " kenyang apa nuqman tak makan apa2 lagi pun "
nuqman " nuqman tanak jadi besar..nuqman tanak jadi besar mcm ummi" (UIKK TETIBA MAK PLAK YG KENE..DIA TAKMO MAKAN MAK PLAK YG DIBAGI CONTOH...ye la ummi kan moks..iye nuqman betul tu sekian mekasih)

ni scene abah poyo2 blakon buat2 takut tgk citer kat laptop
abah " nuqman abah takut nuqman..tgk dia kene tembak..abah takut"
nuqman : " jangan risau abah..jangan risau..nuqman ada" (fuyyo soothing tol anak aku nih tp ng semut penakuttt)

well skang ni ummi ng abah tgh sibuk baca novel plak dah skang ni camno ntah..jenuh le nk kene borong kat kedai buku..dah..beli 3bijik buku (satu lagi lom smp) dlm 3 hari 1/2 dah abis...aduile abih aa duit camni..apo nak buek..kalo dh baca takleh stop..kalo stop nnti lupa tak pun tak feel dah hihihii...bgn tido ngadap,lepas masak ngadap,lepas semayang ngadap...lepas mandi ngadap..hihihihi..nasib tak kene bebel ng abah kan abah kan hehehhehehe abah tu hangat2 taik lembu je baca novel...beria dia yg beli dulu skali setengah buku je baca dh tak baca2..last2 ummi yg abihkan baca citer yg dia tak abih baca hahahahhaha..




bila disuruh nuqman menulis...asal boleh je bentuknye haha


ngabih masa baca novel plakkkk..



Thursday, 4-Dec-2008 04:39 Email | Share | | Bookmark
rojak2

abh n nuqman kat chop n steak
kalo time rajin masak le..hehehe
 
View all 13 photos...
tatau nk citer ape..gmbo pon malas nk amik jugak kekekkee..dh tak laju cam mula2 kenal fp dulu nih..lagi suka merayap tgk fp/blog oghang yg lagi le super da bomb hehehhe...ni bukan suam2 kuku dah nih..suam2 taik kucin pun ado..

entry ni gmbr rojak2 campo mcm2 event spjg tak update..asal tingat je la amik gmbr..event nye byk tapi ni je la yg amik gmbo nye..pastu gmbo makanan2 yg saye masak...bukan terer sgt pun tapi mmg suka tgk gmbo makanan..kekekkee..masak simple pun amik gmbo gak..

progress nuqman???hmmm..tak terciter le byk le sgt progress nye..cuma masa mlm persembahan neseri dia yg ummi keciwa sket sbb nuqman tu takmo naik pentas...mak plak jadi tukang pujuk kat belakang pentas tu..beria caj kamera yg dh lama malas nk caj nk amik gmbo cantek2 sket..skali dia takmo naik pentas..terkinja2 blkg stage takmo naik plak...huhu..pasrah je la mak..

semenjak dua menjak ni nuqman tu skema lah...nk tergelak pun ada...mana la dia blajo bahasa2 skema tuh..mesti sbb sll sgt tukar bahasa masa tgk katun..payah tul sbb remote astro tu dia dh pandai le nk picit itu ini..berebut mak ng anak nk tgk citer tb huhu..jom tgk ayat2 skema nuqman kekkeke

"ummi,matahari sangatlah indah..cantik sangat"
"sungguh lazat ummi masak..sangat sedap"
"ummi,nuqman terlalu kecil..nuqman tak sampai nak amik tu"(nak amik pelekat2 kt fridge or aiskrim)
"saya suka sangat pergi jusco..sangat seronok jalan dengan ummi"(aduh mak..tak tahan bahasa anak aku!)
"ummi..nuqman lapar la..tapi nuqman kenyang...tapi nuqman lapar"(ape kene anak aku ni..main belasah je la ni cakap ni)
"ummi belok kanan ummi belok kanan(belok kiri tu nk gi neseri dia..bila dah belok kanan)"bagus ummi bagus"(kelakar gilo!)

mcm2 lah lagi..dah tak ingat la plak..bila pikir2 balik..dah besar dh anak aku ni..auta pun lebih...hope dia sihat jek selalu..auta pun auta la..nangis tu sehari kalo tak 5kali tak sah..lebih dari tu..adoila nuqman...nuqman tu boy le jgn le suka nangis sgt..cam hero hindustan nih!





nuqman tengah bedal baulu..dia sorang smp nk abis baulu tu satu bekas


Wednesday, 29-Oct-2008 03:08 Email | Share | | Bookmark
nuqman n beskal barunye

try mcm2 beskal sblm beli
dh pilih dah ni..peace ummi!
ok meh kayuh2
View all 8 photos...
beskal ni beli sbb nuqman jadi gud boy spjg abah selalu takde..tu pun dah bape kali umpan nk beli beskal..ni la baru nk beli..dulu2 bleh la dia tak bape nk ingat kalo abah kena gi mana2..skang ni..sape2 je yg ilang mesti tanya..smp kena wat countdown bape ari lagi abah nk balik..

so tanak la dia nnti cakap ummi tipu plak kan dah janji nk beli beskal kat dia...so decide gi alamanda la nk cari beskal..nuqman dah pandai kayuh beskal hasil usaha dia mngerjakan beskal sepupu dia masa balik raya kat kelantan aritu..org sibuk makan2 raya dia sibuk kayuh beskal smp 3 kali tukar baju!hangin tol..peluh2 sakan..hoho..

gi masuk dlm toycity kat alamanda tu..tp takde beskal kayuh2 ni..suma bentuk moto la keta yg tekan2 je jalan tu..takmo la camtu cam tak thrill plak tekan je jalan...hihihihihi..biasakan dia usaha kayuh2 dulu kan hahaha..so masuk je la dlm carefour carik..melilau la bijik mata nuqman nk try suma beskal kat situ..nk beli yg besar sket dia ni renek kang nmpk kaki di awangan plak kan..so beli je la yg kicik ni dulu..nnti kalo dh tinggi sket kita beli yg tayar besar plak ye nuqman..hihi..masuk beli tu je semata2...nuqman pun kayuh la dari tmpt amik beskal smp le ke tmpt parking keta...seronok la dia tu..



isnin petang bawak nuqman gi kayuh beskal kat area masjid putrajaya..luas sket leh kayuh puas2...kat umah seciput je kayuh dah smp pagar hehe..neway hepi tgk dia kayuh beskal smp balik terus tergolek tido..







[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016 | Powered by Womplify

ns4008464.ip-198-27-69.net